• Home
  • Cara Hilangkan Ruam

Cara Hilangkan Ruam

IBU RISAU BILA ANAK TIBA-TIBA NAIK MERAH-MERAH RUAM?

Tambah risau sebab anak selalu sangat menggaru-garu?
Kulit anak terlalu kering dan menggelupas?
Kulit naik bintik-bintik merah sampai tak boleh tidur dengan lena?
Selalu sangat menangis-nangis?
Dah habis beratus-ratus bahkan beribu-ribu jumpa pakar kulit pun tak berkesan malah makin menjadi-jadi?
Dah beli krim ekzema kat farmasi pun sama jer kesannya?
Macam mana nak buat ni.. Biasa nya guna krim farmasi / doktor, tapi ada STEROID!

MASIH MENCARI CARA HILANGKAN RUAM BAYI SECARA TRADISIONAL?

Kenapa kami kata tradisional? Ini kerana Kiddiesoft Soft Cream adalah

KRIM YANG DIRUMUS SECARA TRADISIONAL DAN DIFORMULASI HANYA DARI TUMBUHAN SEMULAJADI.

Khas untuk membantu melegakan ruam dan kulit sensitif.

APA KATA PENGGUNA?

===========================

“Asbab krim ni, kaki anak akak dah kembali normal. Suke tgk kaki anak akak skrg, tak sangka jodoh nya dengan krim ni. Suami akak pun tak sangka, hepi sgt sampai bgtau 2x hehe” 
Puan Farhana, Johor Bahru.
“Dah 2 hari pakai, sis nak tau kulit yg luka semua kering! takde dah gatal2. pakai masa pegi kerja, balik kerja masih lembap kulit, takde pewangi pun, lain dari yang lain la krim ni” 
Sis Nieysa, Bangi.
“Dah lama sy menderita ekzema ni, pakai ubat doktor hilang skjp pastu naik balik, sy pakai krim ni alhamdulillah semakin ok jari sy ni, krim ni pun byk isi dia hehe, thanks sgt2, terharu rasa ” 
Sis Mariam, Seremban.
dannnnn banyakkkk lagi feedback dari customer yang sangat2 berpuas hati, sampai kami pun tak sangka dan terharu! Alhamdulillah…

SAKSIKAN VIDEO DARI PENGGUNA SETIA KAMI SEJAK 2016!

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

1. Si Kecil DAPAT TIDUR LENA sebab tak lagi gatal-gatal!
Kami faham sikecil tak akan duduk diam bila ruam datang menyerang. Lagi-lagi waktu kemuncak iaitu waktu malam. Waktu itu lah anak akan menangis, menggaru, dan tak boleh tidur kerana gatal seluruh badan. Ibu pula terpaksa berjaga malam dan tolong garu kan sekali! Stress sangat dan puas cari ubat untuk merawat ruam anak ni. Kalau ada krim Kiddiesoft ni, ibu dah tak perlu risau lagi, sebelum tidur, sapu pada kulit anak. Insya Allah, kulit anak tak lagi gatal, anak tidur lena, ibu dah tak perlu berjaga dan boleh tidur dengan lena bersama anak.
2. Si kecil dah TAK BERJAGA bila tidur malam untuk menggaru-garu
Risau kan bila tiba-tiba anak menangis, berjaga malam-malam hanya untuk menggaru kulit yang diserang ruam? Sebagai ibu, terpaksa berjaga sama untuk tolong garu, lebih teruk lagi garu sampai berdarah! Dengan ada nya kiddiesoft, simanja tak lagi berjaga malam.
rawat-ekzema-krim-untuk-eczema-kulit-kering
3. Kulit sikecil jadi LEMBAP, LEMBUT DAN LICIN
Biasa nya jika kulit diserang ruam, kulit akan jadi sangat kasar, kering dan menggelupas. Bila kering tu, mula gatal dan garu sampai luka! Bila dipegang sangat sakit, pedih dan mereka akan menangis semahu-mahunya! Kini tak risau dah bila ada stok kiddiesoft kat rumah. Konsisten sapu, InsyaAllah kulit sikecik akan jadi lembap, lembut dan mulus! 😉
Krim untuk eczema
ekzema kulit kering
4. Kulit sentiasa lembap,TAK KERING dan tak menggelupas lagi.
Kenapa kulit jadi sentiasa lembap bila guna kiddiesoft? Ini kerana fungsi utama kiddiesoft soft cream adalah untuk melembapkan kulit sehingga 24 jam! kebiasaan bila guna krim yang lain, kulit akan cepat kering dan kelembapan hanya tahan beberapa jam. Bila sapu kiddiesoft, selagi kulit tak dicuci dengan air, selagi itu lah kulit akan sentiasa lembap.
ubat tradisional untuk ekzema.
5. Ekzema dah TAK MEREBAK ke bahagian badan lain.
Mesti lah ibu risau, bila tercetusnya ruam dibahagian badan anak, contoh nya bahagian muka sahaja, tapi lama-lama merebak ke tempat lain pula.
Naik ke bahagian tangan, perut, kaki, kepala dan seluruh badan! Yelah, bila sikecil mula menggaru dan sentuh kebahagian badan lain, mesti la dia akan mula menggaru juga.
Ini biasa nya terjadi bila sikecil menggaru dan kulit mula luka. Bila luka, bakteria/kuman senang merebak dan sikecil menyentuh ke bahagian badan lain, bahagian lain akan mula naik merah-merah dan mereka akan menggaru sampai la merebak ke tempat lain. Kawal dengan kiddiesoft, Insya Allah ekzema akan terkawal dan tak akan merebak ke tempat lain.
6. LUKA ekzema jadi KERING, Tiada lagi tangisan di malam hari.
Biasa nya, keadaan kulit yang tengah kemerahan (flare-up) akan jadi luka. Bila luka sikecil akan menangis kerana pedih dan gatal. Kini tak lagi bila ada kiddiesoft. Kalau sebelum ni ibu dah habis banyak duit beli ubat untuk ruam, cuba ikhtiar dengan kiddiesoft pula, mana tahu serasi kan?
7. Kulit jadi licin dan cerah. JADI MACAM KULIT ASAL.
Bila sikecil diserang ruam sejak dari kecil, mereka akan menggaru sampai la dewasa. Kesan garu akan tinggalkan kesan kehitaman dan jadi sangat kering dan berparut. Lagi-lagi bila terbiasa dengan krim steroid. Konsisten sapu kiddiesoft, lama-lama kan nampak perubahan ketara pada kulit anak.

eczema-ekzema-kering-ubat-tradisional-untuk-ekzema

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

1. Ruam Seluruh badan

2. Cradle Cap

3. Ruam pada kaki

4. Ruam di muka bayi

5. Ruam di pipi bayi

6. Ruam di bahagian paha kanak-kanak

7. Ruam pada muka bayi

8. Ruam Pampers.

9. Ruam kering / ekzema kulit kering

10. Ekzema di leher

11. Ekzema tapak tangan

12. Ruam Panas

13. Ruam di perut

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

1. Produk yang berasaskan tumbuhan semulajadi, tanpa steroid atau tanpa bahan kimia tambahan ke dalam formulasi. 

Adakah anda tahu kesan penggunaan krim steroid? Untuk pengetahuan anda , steroid ni adalah kategori drug/dadah. Bila sel kulit dah mati, ia akan ketagih dadah (steroid yang kita pernah guna). Steroid ni banyak kesan tak bagus untuk jangka masa panjang. Antaranya boleh akibatkan tulang jadi makin rapuh, dan kesan kat anak-anak pula, steroid boleh halang tumberasan mereka. Jadi, hindari penggunaan krim steroid dalam tempoh masa yang lama. kawal ekzema anda atau anak anda dengan krim yang semulajadi.

2. Tidak seperti krim di pasaran, untuk mengekalkan sifat semulajadi dan tujuan merawat, TIADA PEWANGI digunakan.

Adakah anda tau bauan yang ditambah kedalam formulasi krim yang biasa dijumpai di pasaran boleh menyebabkan iritasi, alergi atau ekzema kepada kulit sensitif? Kiddiesoft Soft Cream adalah pilihan yang tepat kerana tiada pewangi yang ditambah kedalamnya.

3. Kiddiesoft Soft Cream merupakan formulasi yang tidak panas, tidak pedih dan tidak melekit kepada kulit.

Tekstur nya yang lembut mampu melembapkan kulit yang terlalu kering atau sensitif. Boleh disapu sekerap yang mungkin kerana tiada had penggunaan keatas kulit, malah lagi kerap lagi baik. Kulit sensitif atau ekzema biasanya terlalu kering dan menyebabkan kulit menjadi gatal seterusnya menyebabkan kanak-kanak menggaru sehingga kulit menjadi luka. Kiddiesoft Soft Cream mampu mengelakkan ianya terjadi!

4. Kelembapan yang tahan lebih lama iaitu sehingga 24 JAM.

Dengan penggunaan Kiddiesoft Soft Cream, anda tidak perlu lagi risau akan kulit anak yang terlalu cepat kering bila disapu krim-krim lain dipasaran. Bila disapu Kiddiesoft Soft Cream keatas kulit, dan jika kulit tidak dicuci dengan air, kelembapan krim akan bertahan lama. Kini tak perlu lagi nak sapu kerap seperti krim atau minyak lain. Kami sarankan sapu Kiddiesoft Soft Cream sebelum kulit menjadi kering.

5. Harga yang tak masuk akal. Sangat mampu dimiliki dan kuantiti yang banyak dalam 1 bekas. (50 gram)

Jika dibandingkan dengan krim lain dipasaran yg menjangkau ratusan ringgit, penggunaan Kiddiesoft Soft Cream sangat berbaloi.
RM150
RM120
RM100
RM80

6. Kesan yang cepat dan pantas

Memberi kesan yang cepat berbanding krim/ubat lain dipasaran.Tapi bergantung kepada keadaan kulit masing-masing.

7. Kegunaan Seluruh Keluarga

Boleh juga digunakan sehingga orang dewasa. Jadi anda tak perlu risau jika tak serasi dengan si manja, mommy dan daddy pun boleh guna untuk masalah kulit lain contohnya tumit merekah, jerawat, alergik, gatal, kudis, kurap, ruam, terkena air/minyak panas atau terkena gigitan serangga.

8. LULUS KKM.

Kiddiesoft Soft Cream adalah selamat digunakan kerana telah mendapat Kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia. Nombor KKM Soft Cream adalah NOT190101517K.

9. Selamat Untuk Bayi dan dewasa.

Kiddiesoft Soft Cream adalah selamat digunakan bayi seawal 1 hari. Dan tentunya ianya adalah selamat juga digunakan oleh orang dewasa kerana sifat nya yang semulajadi.

i) Minyak Argan
Diadun dengan Minyak Argan dari Morocco yang terkenal dengan harga nya yang sangat mahal berbanding minyak lain dan dikenali juga sebagai minyak emas kerana kebaikannya pada seluruh badan. Ianya Kaya dengan Vitamin E malah kandungan vitaminnya 3 kali ganda lebih banyak berbanding Minyak Zaitun. Membantu menghilangkan parut ekzema tanpa meninggalkan kesan pada kulit. Ciri-ciri antibakteria yang di dalamnya melindungi kulit dari alergik, perengsa dan bakteria daripada memasuki kulit.
ii) Minyak Kelapa Dara Asli
Ditambah nilai dengan minyak paling menyihatkan didunia iaitu Minyak Kelapa Dara. Minyak ini berfungsi sebagai pembasmi kuman semulajadi kerana sifat antivirus dan anti bakteria. Ia bertindak sebagai pelembap yang berkesan pada semua jenis kulit termasuk kulit kering.
iii) Minyak Zaitun Asli
Ditambah dengan minyak paling asli dan antara terbaik didunia selain minyak argan iaitu minyak buah zaitun. Ia membekalkan anti-oksidan yang tinggi, Vitamin E, Omega 3 & 6 yang berkhasiat dan memberi 1001 kebaikan kepada kulit terutama kulit yang sensitif/ekzema.
iv) Butyrospermum Parkii
Dirumus secara tradisional dan semulajadi dengan ekstrak pokok Butyrospermum Parkii. Menggunakan bahan berkualiti tinggi yang belum diproses (raw/pure). Ia adalah lemak semulajadi yang diekstrak dari pohon Shea yang tumbuh di Afrika Barat. Ia mengandungi Vitamin E, A & F, tahan lama, melembap, organik, dan mengandungi tabir suria (SPF) yang semulajadi. Bertindak sebagai pelembap kulit dan memiliki sifat antiseptik yang boleh menyembuhkan luka dan gigitan serangga berbisa.
v) Vitamin E
Dipertingkatkan keberkesanan dengan Vitamin E yang semulajadi. Membantu memudarkan dan menghilangkan parut akibat luka atau kesan tinggalan ekzema. Vitamin E mampu mengurangkan kesan parut kerana ia berfungsi untuk membantu penghasilan kolagen, melindungi dan melawan serangan radikal bebas yang menghalang penyembuhan parut.
==========================

BERAPA HARGA ?
LIHAT DIBAWAH

RM65

SAHAJA!

Ops! Nanti dulu..

KAMI ADA TAWARAN UNTUK ANDA !!

SEMPENA RAMADHAN 2019, KAMI ADA PROMOSI UNTUK ANDA!


1 Unit = RM60/unit
Pembelian 2 unit ke atas, dapat RM55/unit! 

Ops, best lagi.. setiap pembelian 3 unit, dapat 
PERCUMA SOFT GEL BERNILAI RM29 + DELIVERY!

APA ITU

SOFT GEL?

INFO KIDDIESOFT SOFT GEL

GEL MANDIAN UNTUK EKZEMA DAN KULIT SENSITIF.

✓ Berasaskan Minyak Kelapa Dara
✓ Formulasi istimewa Ekstrak Daun Neem (Semambu)
✓ Tiada Sles (Agen Buih)
✓ Tiada Pewangi
✓ Tiada Pewarna
✓ Tiada Paraben
✓ Bauan Herba

Harga : RM29.00
Berat : 50 ML

TESTIMONI SOFT GEL (GEL MANDIAN)

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

Berminat? 

KLIK DIBAWAH

atau save nombor dibawah dan

018 – 666 9706

Whatsapp ke nombor diatas dengan segera.

LOCK harga promo sekarang. Promosi akan tamat bila-bila masa jer atau Terus Call kami untuk menempah

Perhatian! tawaran ini akan tamat pada bila-bila masa sahaja.
Sampai bila nak tengok anak puan menderita tanpa rawatan? Tanpa perlu membelanjakan kos ratusan/ribuan ringgit anak puan boleh pulih dengan pantas dan kembali ceria macam dulu!

TUNGGU APA LAGI? hubungi kami skrg sebelum tawaran tamat!

Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini.